Giana Balan
Coaching, Consultanță, Educație antreprenorială, Mentorat, Training

Despre creștere, încet și sigur

Am învățat în ultima vreme despre mine că nu fac toate lucrurile pe-atât de bine pe cât ”mă mințeam” că le fac. 😊 Dar mai important decât asta este că am și înțeles DE CE, apoi am acceptat că este minunat să nu pot face totul bine. Pentru asta există delegarea și mastercard. Și spun asta fără niciun pic de glumă, este doar vorba despre diviziunea muncii, eficiență și asumarea misiunii personale.

Le fac bine doar pe acelea care sunt importante pentru mine, iar pe celălalte… ”la limita supraviețuirii”.

Da, o ședință de consultanță/ coaching o voi pregăti cu meticulozitate și simț de răspundere și o voi livra astfel, pe când o ciorbă… o voi face de mântuială. O persoană preocupată de nutriție și alimentație sănătoasă m-ar putea încadra în chenarul cu ”așa nu”…

Dar sunt oare relevante aceste chenare care nu-s ale noastre, este oare relevant pentru noi să fim în chenarele cu ”așa da-ul” altcuiva?

Tare cred că nu. Cred că-i foarte fain pentru noi să ne cunoaștem chenarul (sau chenarele) și să acceptăm că acolo și doar acolo putem performa eficient și sustenabil, adică fix în valorile noastre.

Și mai cred că este foarte util să putem respecta chenarul altcuiva și să nu-ncercăm să-l convingem că al nostru e mai mare și mai frumos.

Ca să duc mai departe exemplul cu ciorba… nu înseamnă că nu o pot face la un nivel de masterchef, zic doar că nu îmi place procesul și nici rezultatul, deci nu mă împlinește, atunci de ce-aș consuma energie într-un chenar nepotrivit?!

Doar zic 😊

La acest început de an tare îmi doresc să pot sta cât mai mult în chenarul meu și s-aduc valoare de-acolo…ceea ce vă doresc și vouă.

La mulți ani!

Ps: nu mi-a mers site-ul de asta mesajul de început de an e mai întârziat 😊

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *